Nu het weer wat beter wordt en het voorjaar niet alleen volgens de meteorologen in aantocht is hoopt het Veteranenlandgoed Vrijland dat vele veteranen en niet-veteranen een wandeling komen maken over het landgoed! U allen bent meer dan welkom om te zien hoe alles begint uit te lopen en de dieren zich ook voorbereiden op het voorjaar.

Hoezeer wandelaars ook welkom zijn: het Veteranenlandgoed hanteert wel bezoekersregels: deze staan vermeld op groene borden die op alle vier klaphekjes bij de toegangen zijn bevestigd. Niet iedereen zal de moeite nemen om de tekst in zijn geheel te lezen… Daarom hier uw aandacht voor de regel die voor ons natuurgebied de belangrijkste is: DE TOEGANG IS VERBODEN (art. 461 W.v.S.) … MET EEN LOSLOPENDE HOND… Op overtreding staat een boete van 95 Euro, waarbij nog 9 Euro komt voor administratiekosten. Daarvoor kunt U een héééleboel hondenkoekjes kopen!

Voor deze regel is een goede grond: door het aanlijnen van uw hond wordt de rust van de wilde dieren beschermd. Een hond is en blijft een jachtdier: bij het zien van wild krijgt hij “een waas voor de ogen” en gaat, hoe goed hij anders ook zou luisteren. Ons advies is: koop een lange lijn en laat de hond rennen zoveel hij wil, maar niet achter het wild!

Hieronder een paar beelden van wild zoals dat voor wandelaars te zien kan zijn: