Het Veteranenlandgoed “Vrijland” is opengesteld voor wandelend publiek – U bent dus van harte welkom! Om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken voor Uzelf en andere personen zijn er wel beperkingen gesteld aan de toegang. Een andere grond voor de beperkingen is het beschermen van de natuurlijke omgeving van flora en fauna. In ieder geval gelden de HUISREGELS, zoals deze op de groene borden bij de twee ingangspoorten staan vermeld:

Ter verduidelijking worden hieronder de HUISREGELS kort en bondig samengevat:

 1. U hebt alleen maar toegang tussen zonsopgang en zonsondergang. U kunt deze tijdstippen per dag gemakkelijk nakijken op de website van Buienradar.nl.
 2. U hebt alleen maar toegang als U op wegen en paden wandelt – daarbuiten is het verboden (art. 461 Wetboek van Strafrecht)
 3. U hebt alleen maar toegang als U de hond aan de riem houdt – met een loslopende hond bent U strafbaar en kan de gemeentelijke toezichthouder U bekeuren (€ 95,00 excl. administratiekosten).
  Reden voor deze bepaling is de bescherming van de fauna.
 4. U hebt alleen toegang als U geen (mechanisch) lawaai maakt in de vorm van (zelfgemaakte) muziek, audio- en visuele middelen en/of akoestisch of technisch geluid.
  Hiermee wordt verstoring van de fauna voorkomen.
 5. U hebt alleen maar toegang als wandelaar: toegang is verboden met een motorrijtuig, een rijwiel ongeacht het aantal wielen en ongeacht de wijze van aandrijving (spierkracht, motorisch door elektriciteit of verbranding). Redenen zijn de handhaving van de rust op het Veteranenlandgoed “Vrijland” en het voorkómen van schade aan het grondgebied van het Landgoed
  Een uitzondering wordt gemaakt voor: kinderwagens, rollators, (mechanische) rolstoelen en andere invalidenvoertuigen.
 6. U hebt alleen toegang als U uw afval meeneemt naar huis of eventueel in de prullenbakken op het parkeerterrein achterlaat.
 7. U hebt alleen toegang als U niet rookt, niet kookt en ook geen vuurtje stookt.
 8. U hebt alleen toegang als U geen commerciële activiteiten bedrijft.
 9. U hebt alleen toegang als U niets meeneemt en/of U niets beschadigt.
 10. U hebt alleen toegang als U de dieren niet verontrust.

 

AANVULLENDE HUISREGELS

DRONES

Het is niet toegestaan om een drone over het grondgebied van het Veteranenlandgoed “Vrijland” te laten vliegen, vanaf welk punt ook.

U kunt de regels omtrent het gebruik van een drone nalezen op de website van de Rijksoverheid. Daarin staan bepalingen voor commercieel gebruik en voor recreatief gebruik van drones. Er wordt in deze website ook doorverwezen naar de interactieve kaart van het gebied rond het Veteranenlandgoed “Vrijland” met uitleg, zoals hieronder weergegeven.

 

METAALDETECTORS

Het is niet toegestaan om een metaaldetector te gebruiken op het Veteranenlandgoed ”Vrijland”.

Het is immers niet mogelijk om op de wegen en paden te blijven tijdens uw zoeken.