Het aanvragen van de verstrooiing:
U kunt een verstrooiing aanvragen via het e-mailadres verstrooiing@veteranenlandgoedvrijland.nl of via de telefoonnummers 0316–220020 of 06–10001850. Daarbij geeft U aan op welke data de verstrooiing eventueel zou moeten plaatsvinden en voor zover al mogelijk ook op welk tijdstip.

Vervolgens zal er een verdere afstemming plaatsvinden in overleg met een van onze bestuursleden. Dit bestuurslid zal optreden als uw gastheer.

Gaarne ontvangen wij enige gegevens van de overledene, zoals naam, geboortedatum, onderdeel waar hij of zij destijds bij was ingedeeld. U kunt in dit stadium al aangeven of de naam vermeld zal worden in de lijst op de IN MEMORIAM-pagina, maar dat kunt U ook op een later tijdstip doen.

 

De plechtigheid zelf:
Op de afgesproken dag en tijdstip is het ontmoetingspunt op de parkeerplaats van Veteranenlandgoed “Vrijland” aan de Hoenderloseweg 38 te Schaarsbergen. Klik voor de routebeschrijving hier. Mocht het nu slecht weer zijn, of bent U of iemand uit uw gezelschap slecht ter been, dan kan de draaiboom van de officiële toegang geopend worden, zodat U met de auto naar het Verstrooiveld kunt rijden.

Aan de plechtigheid is geen specifieke procedure verbonden. U geeft daar invulling aan zoals U dat zelf wenst.

 

Kosten van de verstrooiing:
Wij vragen een kleine vergoeding van € 120,= per verstrooiing als tegemoetkoming in het onderhoud van het landgoed. Nadere bijzonderheden vindt U onder ANBI-status en donaties.

 

Verdere regels rond het Verstrooiveld:
Net als het Veteranenlandgoed “Vrijland” is het Verstrooiveld dagelijks vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. U bent altijd welkom om het Verstrooiveld te bezoeken.

Vanwege het natuurlijke karakter van het Verstrooiveld mogen alleen bloemen worden gelegd op de plek waar U de as heeft verstrooid. Wij verzoeken U vriendelijk doch dringend om geen plastic verpakkingen achter te laten. Deze bloemen worden, zodra zij zijn verwelkt, verwerkt in de wal rond het Verstrooiveld: hierdoor worden zij onderdeel van het Verstrooiveld. Mochten er andere objecten worden achtergelaten, dan zullen deze direct worden verwijderd. Dit geldt ook voor ingegraven planten.

 

Veteranenlandgoed Vrijland - Verstrooiveld - herfst
Zicht op het Verstrooiveld van het Veteranenlandgoed Vrijland in de herfst