Afgelopen vrijdag en zaterdag, 20 en 21 oktober 2023, zijn traditiegetrouw leden van de Vereniging Jonge Veteranen (VJV) weer naar het Veteranenlandgoed gekomen voor de jaarlijkse Veteranenwerkdagen. Vrijdagochtend begon de dag met een Vlaggenparade die gehouden werd op het Plein van de Grondwet. Dit is telkens weer een plechtig moment! Onder de National Driekleur hing ook de vlag van de Vereniging Jonge Veteranen. Daarna gingen de werktroepen naar de openvlaktes in het noordwestelijke gedeelte van het Landgoed om daar de opnieuw krachtig gegroeide vogelkers af te snoeien en in de bosrand op te stapelen. Dat bleef ook het werkterrein van zaterdag. Op vrijdag waren de weergoden ons niet erg gunstig gezind, want het regende gestadig door, maar op zaterdag scheen – op een kleine bui na – de zon. Het eindresultaat mocht er zijn: de open vlaktes liggen er weer schitterend bij!
Behalve dat er hard gewerkt werd was er natuurlijk veel ruimte voor goede gesprekken, maar zeker tijd ook voor gezellige koffie- en lunchpauzes.
Het Veteranenlandgoed “Vrijland” bedankt bij deze de Jonge Veteranen hartelijk voor hun inzet en zegt: “Tot volgend jaar maar weer – in goede gezondheid!”.

De Vlaggenparade op het Plein van de Grondwet: altijd een plechtig moment
De Open Vlakte op vrijdagochtend vóór aanvang van het werk
Dezelfde Open Vlakte op zaterdagmiddag ná gedane arbeid
Het gezelschap van de Jonge Veteranen bij de lunch op vrijdag – in de container is het droog
Het gezelschap van de Jonge Veteranen bij de lunch op zaterdag – er heerste weer een goede stemming in de container!